Időjárás

Látogatók

598019
Ma
Tegnap
Héten
Előző héten
Hónapban
Előző hónapban
Összesen
121
67
121
597135
377
5436
598019

IP címed: 35.175.107.142
2023-12-03 18:19

FELHÍVÁS

 

  1. ÉVI EBÖSSZEÍRÁSRA

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény a 42/B. § (1) bekezdésében előírja, hogy a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat, ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen.

A fenti előírás végrehajtása érdekében Raposka Község Önkormányzata az ebösszeírást 2022. év őszén kívánja elvégezni. 

Felhívjuk mindazon magánszemélyeket, jogi személyeket és más gazdálkodó szervezeteket, és mindazokat, akik Raposka község közigazgatási területén ebet tartanak, hogy bejelentési kötelezettségüknek

  1. december 15. napjáig

írásban tegyenek eleget.

Tájékoztatom Önöket, hogy bejelentést kell tenni minden 4 hónaposnál idősebb ebről.

Felhívom az ebtartók figyelmét, hogy azokról a kutyákról is ismételten be kell nyújtani a bejelentést, amelyekről a korábbi években már tettek bejelentést.

Továbbá arra is felkérjük az ebtartókat, hogy amennyiben a kutya gazdát cserélt, elveszett vagy elhullott, azt 8 napon belül szintén jelentsék be írásban.

A bejelentési kötelezettségüket nem teljesítő személyek ellen az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendelet alapján eljárást indítunk.

A bejelentéshez szükséges nyomtatvány beszerezhető a Tapolcai Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálatán vagy az ebösszeírás szóra kattintva.

A kitöltött és aláírt nyomtatványt a Hivatal ügyfélszolgálatán kérjük leadni vagy elektronikus úton lehet benyújtani az e-papír szolgáltatás használatával (https://epapir.gov.hu témacsoport: önkormányzati igazgatás, ügytípus: Mezőgazdasági, állat-és növény-egészségügyi ügyek, címzett: Tapolca Város Önkormányzata).

Köszönjük, hogy gyors és pontos adatszolgáltatásával segíti Önkormányzatunk állatvédelmi törvényben előírt tevékenységét.

 

 

 

Tapolca, 2022. szeptember 15.

                                                                       Köszönettel!

 

Bolla Albert
polgármester sk

 

Facebook